Đaci iz Beograda prikupljali humanitarnu pomoć za bolnicu u Smederevskoj Palanci

AktuelnoComments are off

Poplava bez koje su desetine hiljada žitelja naše zemlje ostali bez domova podstakla je humanost kod i dobročinstvo koje su mnogi pokazali. U humanitarnoj akciji koju su pokrenuli učenici srednje umetničke škole Artimedia, UMS Company i fondacija “Novi dan – novi život” sakupljena je pomoć namenjena bolnici “Stefan Visoki” iz Smederevske Palanke.

Za samo dva dana, prikupljena je velika količina flaširane vode, hrane, higijenskog materijala, hrane za bebe, pelena, odeće, obuće koju su neprestano donosili učenici i njihovi roditelji. Požrtvovano i odgovorno satima su popisivali pristiglu pomoć, razvrstavali je i pakovali, i pisali pisma podrške onima kojima će ova pomoć značiti.

– Ostali smo u školi gotovo do ponoći razvrstavajući i pakujući pakete. Svi smo ozbiljno pristupili ovoj akciji i donirali ono što je potrebno prema svojim mogućnostima. Zajedno s drugarima iz škole radujem se što se ovakvim akcijama učimo humanosti i odgovornosti. Nadam se da ćemo uspeti da na tren odagnamo muke i probleme onih koji su ostali bez svega što su imali – kaže Dijana Radovanović, učenica prve godine.

U utorak uveče, pun kamion pomoći odvežen je za Smederevsku Palanku i uručen direktoru bolnice doktoru Periši Jovanoviću.

Punkt u srednjoj školi Artimedia otvoren je na adresi Bulevar Vojvode Mišića 41 u Beogradu, prekoputa Sajma, a akcija prikupljanja pomoći i dalje traje. Svi humani ljudi mogu svoju pomoć doneti na pomenutu adresu.

– Prethodna dva dana su nam prošla neverovatnom brzinom iako smo od jutra do kasno uveče bili u školi. Raduje me reakcija mojih drugara koji su odgovorno shvatili situaciju i pomažu. Čak ni umor nismo osećali jer smo svesni da radimo veliku stvar. Najemotivniji trenutak bio je kada smo pisali poruke jer smo se, pišući, na trenutak zamislili kako je tim ljudima koji su ostali bez svega – ističe Anastasija Čanović, učenica trećeg razreda novinarskog smera.