Informisanjem protiv nezaposlenosti mladih

Emisija „Karijerni TV informator za mlade“ se kontinuirano bavi informisanjem mladih u oblastima zapošlјavanja (zapošlјivosti) i preduzetništva koje su označene kao prioritetne u Nacionalnoj strategiji za mlade. Emisija se emituje na televiziji Pink, te pokriva teritoriju cele Srbije.

Emisija je informativnog karaktera i odgovara na pitanja i nedoumice koje mladi imaju, a vezana su za njihov profesionalni i lični razvoj, kao što su pitanja vezana za aktivno traženje posla, profesionalno usavršavanje, sticanje radnog iskustva i druge važne teme iz oblasti zapošlјavanja. Informacije koje su mladima kroz ovu emisiju dostupne mogle bi bitno da utiču na povećanje stepena njihove zapošlјivosti i njihov sveukupni životni put i razvoj.

U okviru projekta okupljena je grupa mladih amatera – volontera (kamermana, montažera, voditelјa, novinara) koja pod vođstvom, takođe volontera mentora profesionalaca u svojim oblastima radi na realizaciji produkcije emisije. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Nacionalnom službom za zapošlјavanje čiji predstavnici pružaju neophodne informacije i učestvovuju u kreiranju emisije. Takođe, u projekat su uklјučene i Kancelarije za mlade uz čiju pomoć predstavljamo mladima mogućnosti sa povećanje zapošlјivosti na lokalu.

Projekat emisije „Karijerni TV informator za mlade“ podrazumeva proizvodnju i emitovanje serijala od 10 epizoda. Emisija se emituje jednom u dve nedelјe u trajanju od 6 minuta, tokom septembra, oktobra, novembra decembra i januara meseca na RTV Pink.

Očekivani efekti projekta serijala tv emisije „Karijerni TV informator za mlade“ su: unapređenje zapošlјivosti mladih kroz povećanje njihove informisanosti o mogućnostima za zapošlјavanje, samozapošlјavanje i usavršavanje; promocija volonterizma (kroz uklјučivanje mladih volontera u kreiranje medijskog sadržaja); povećanje vidlјivosti i dostupnosti informacija od značaja za mlade; kao i podizanje svesti mladih o značaju informisanosti i pravovremenog planiranja karijere.