Projekat Regionalni bus protiv govora mržnje završen povratkom u Beograd – film

AktuelnoComments are off

Zbog sveprisutnijeg problema govora mržnje na internetu koji je najprisutniji među mladima, Udruženje za mlade Srbije organizovalo je projekat Regionalni BUS protiv govora mržnje uz podršku Saveta Evrope i Nacionalnog komiteta za borbu protiv govora mržnje Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Regionalni BUS protiv govora mržnje krenuo je sa Trga republike u Beogradu u obilazak prestonica Balkana i Centralne Evrope sa ciljem podizanja svesti građana o posledicama govora mržnje, kao i zbližavanja mladih iz različitih zemalja radi boljeg upoznavanja i budućeg boljeg razumevanja kulturnih i drugih različitosti, ali i radi promovisanja tolerancije i ukazivanja na posledice diskriminacije.

Tokom 7-dnevne regionalne ture 35 mladih volontera je u brendiranom autobusu posetilo Budimpeštu, Bratislavu, Beč, Ljubljanu, Zagreb, Gradišku i Podgoricu, a zatim se vratilo u Beograd.

Mladi učesnici projekta su tokom putovanja razgovarali sa zvaničnicima zemalja domaćina koji se bave omladinskom politikom, a takođe u svakom gradu, na glavnom trgu razgovarali sa ljudima o ovoj temi, delili promotivne materijali i imali fleš mob, što je imalo sveukupnu pozitivnu reakciju u celom regionu.

Kako je bilo tokom ture pogledajte u kratkom filmu ispod.