Prva epizoda serijala “Jednaki” dostupna na Youtube kanalu

AktuelnoComments are off

Udruženje za mlade Srbije, uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava, odnosno Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške realizuje projekat “Jednaki”.

Cilј projekta je da se da doprinos unapređenju instrumenata za borbu za osnovna lјudska prava mlade LGBT populacije u Srbiji. Projektom je predviđeno kreiranje pet epizoda emisije „JEDNAKI“ namenjene mladima, koja ima za cilј promociju tolerancije i razumevanja bez obzira na seksualnu orijentaciju i rodni identitet, zatim promociju anti-diskriminacije, poštovanja lјudskih prava i prava na jednake šanse.

Prva emisija u okviru projekta je sada dostupna na našem Youtube kanalu. Pozivamo vas da upoznate Šteficu:


Emisija se emituje na najgledanojoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, RTV Pink, te pokriva teritoriju cele Srbije. Informacije koje će mladima kroz ovu emisiju biti dostupne mogle bi bitno da utiču na njihov lični razvoj, kao i da daju doprinos razvoju tolerantnijeg društva, manje podložnog diskriminatornoj praksi prema pripadnicima LGBT populacije.

Emisija pokriva 5 različitih ličnih priča, kako bi se svakom delu LGBT populacije (lezbejkama, gej muškarcima, biseksualnim i trans* osobama) dao adekvatan prostor u okviru kampanja. Projekat podrazumeva i obimnu promotivnu kampanju koja se sprovodi kroz medije, ali i putem interneta.