Preko besplatnog kursa do odličnog posla!

AktuelnoComments are off

Ovog leta i jeseni Udruženje za mlade Srbije, Unija studenata FON-a i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije organizovali su besplatnu obuku za mlade iz oblasti digitalnog marketinga uz mogućnost zaposlenja 5 najboljih kandidata! Na ovaj način mladima se pruža prilika da se obuče za jedno od trenutno najpopularnijih zanimanja kod nas i u svetu – Digitalni marketing na društvenim mrežama.

Kako su Facebook i Instagram trenutno najpopularniji online kanali fokus predavanja je bio upravo na njima. Po završenom kursu svaki polaznik je dobio sertifikat o pohađanju istog, a onim najboljima otvaraju se vrata za poziciju Community manager-a. Ovaj program imao je za cilj smanjenje nezaposlenosti mladih kroz obuke za deficitarna zanimanja i zapošljavanje u oblasti digitalnog marketinga.

Od ukupnog broja prijavlјenih kandidata, na osnovu biografije bilo je odabrano čak 124 polaznika edukacije! Posle edukativnog programa u trajanju od 2 dana, i teorijskog i praktičnog testa izabrano je 26 najuspešnijih polaznika koji su učestvovali u mentorskom procesu. Nakon mentorskog procesa 5 kandidata zaposleno je u Frend media d.o.o.